09 helmikuuta 2013

DIY liukuovi
Likuovisuunnitelma pantiin nopeasti täytäntöön. Siippa haki Puukeskuksesta palan sopivaan kokoon leikattua koivuvaneria ja K-Raudasta kiskon ja tarvikkeet. Koko hökötykselle jäi hintaa noin 150 euroa (76 e vanerilevy, kisko + pyörästö 95 e miinus tingatut alennukset).

Pari tuntia porailua ja meille tuli uusi liukuovi!

Syy vanhan oven poistamiseen löytyy tuolta kodinhoitohuoneesta. Vanha ovi kääntyi huoneeseen sisäänpäin ja hankaloitti melkoisesti oven taakse jäävien vaatekaappien käyttöä. Tällä ratkaisulla me saatiin melkein neliön verran lisää tilaa kodinhoitohuoneeseen.
Toinen syy oli kissat. Kissojen huussi on kodarissa, ja sen takia vanhan oven piti olla aina auki, jotta katit pääsivät asioilleen. Liukuovea voidaan pitää nyt vain juuri kissan verran raollaan, jolloin meidän ei ole pakko kaiken aikaa tuijottaa kodinhoitohuoneen vaateröykkiöitä ja infernaalista sotkua.
Kerrassaan kätevää!

Ja on tuo koivuvaneri vaan niin kaunista katsottavaa.

Vielä kun saadaan viimeisteltyä nuo jalkalistojen jättämät maalittomat paikat. Siihen voi mennäkin sitten pidempi tovi, eh...
28 kommenttia on "DIY liukuovi"
 1. No vau, se on hieno! Te olitte nopeita. Mä en kerenny ku lehden sivulle 21 ku te olitte homman jo hoitanu. Meijänki kodinhoitohuone tarvii just samanlaisen oven, ehottomasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin kyllä nopeita, jopa meidän mittapuulla. ;) Tää on kyllä kätevä!

   Poista
 2. H i e n o! Meille tulee myös vanerinen ovi kodariin just siksi, kun ei haluta tilasyöppöä ovea kodarin puolelle eikä eteisen puolelle. Meijän pitää ehkä maalata alaosa maalilla ettei eteisestä roiskiva kura pilaa vaneripintaa. Kiva nähdä tää idea käytännössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuovi on kyllä uskomattoman tehokas tilansäästäjä. En tajua miksei hoksattu tätä jo kaksi vuotta sitten!

   Poista
 3. Jo vain! Sellainen tekninen kyssäri, että riittääkö siis pelkkä yläkisko? Onko ovi niin painava, ettei ole "levoton" ilman alakiskoa? Nimim. liukuovesta haaveileva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää oikein hyvin, itsekin sitä epäilin. Tuo koivuvanerin pala on 21 mm paksua, ja painaa noin 40 kiloa joten liukuu jämäkästi paikoillaan jopa lasten käsittelyssä. Pyörästö liikkuu myös toiseen suuntaan, joten mikään ei rutise eikä pauku vaikka ovea vahingossa kiskaisisikin itseensä päin.

   Poista
 4. Minua on myös aina miellyttänyt nämä liukuoviratkaisut. Enkä kyllä muuta mieltäni tätäkään nähtyäni, kivalta näyttää!

  VastaaPoista
 5. Hieno! Meille tulee myös useampi vaneriliukuovi, ajattelin jollain valkokuultoaineella käsitellä oven. Kyselin juuri Valkoisen Harmajan Suvilta liukuovesta ja tehdään itse sitten kehikolla ja kahdella ohuemmalla levyllä jotta vältetään vääntyminen.Unohdettiin yhden aukon kohdalla pienentää sitä 10cm, saas nähdä miten kalliiksi tulee tilata erikoisleveä vaneri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin myös tuota vääntymisasiaa mutta haastateltuamme kahden eri vaneria toimittavan liikkeen kavereita, päädyttiin kuitenkin menemään tällä helpommalla ratkaisulla. Lupasivat, ettei pitäisi vääntyä vaan vissiin sitäkin on nähty. Koivuvanerin pitäisi kuitenkin pysyä tolkuissaan, käytössähän se nähdään. :)

   Poista
 6. Great! Tehokkuudelle ja idearikkaudelle pojot! Jatkakaas samaan malliin! :))

  VastaaPoista
 7. Kiva idea tosiaan, liukuovet ovat kyllä hyvä keksintö! Ja olettepa tehokkaita ja nopeita :)

  VastaaPoista
 8. Hieno ovi! Näyttää kyllä tosi hyvältä tuo koivuvaneri mustaa vasten.

  Meilläkin löytyy itseasiassa peräti kahdesta paikkaa liukuovi. Alakerrassa makuuhuoneen ovi joka johtaa olohuoneeseen on alkuperäinen liukuovi 50-luvulta, ja yläkerrassa on yhdessä makuuhuoneessa liimapuulevystä tehty (edellinen omistaja tehnyt) liukuovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta!
   Säilyttäkää ihmeessä vanhat liukuovet, ne on varmasti komeat :)

   Poista
 9. Vau! Hieno siitä tuli ja ootte uskomattoman nopeita! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja niin ollaan. :D

   Poista
 10. Siis kerrassaan hieno liukkari!

  VastaaPoista
 11. Nonih, tosi kätevästi syntyi! Ja upea lopputulos :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi2/12/2013

  onko tietoa, voiko liukukiskon laittaa kiinni kattoon seinän sijaan? meillä myös tarvetta liukuovelle, kummasti ollaan oltu ilman koko ovea makkarissa jo vuodenpäivät! :) kiitos kivasta blogista! /Anna

  VastaaPoista
 13. Hieno! Suunnittelen oman keittiön ja olohuoneen välille liukuovea ja viime päivinä on kutkutellut ajatus vaneriliukuovesta, jossa oli reikä kahvana. Googletin vaneriliukuovi ja tässähän sellainen on esimerkkinä! Hienolta näyttää! Onko toiminut käytössä hyvin?

  VastaaPoista
 14. Anonyymi11/08/2013

  hei! mistä ostitte oulusta ton vanerin? meille tulee 2 koivuvaneri liukuovea ja mistään ei löydy 1 laatuista 21mm paksua vaneria. on vain sellaista että toinen puoli on hyvä ja toinen huonompi,on paljon oksia yms. millanen teillä tuo on toiselta puolelta? sk

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!